Dynojet, som ett arkadspel fast ändå inte

Igår var jag och fick MC:n servad, servicepersonalen bytte olja, filter och satte på nya hjul (de gamla hade blivit lite utslitna, hehe). Efter att de hade bytt allt som behövde bytas, visade de mig en maskin som fick mig att börja tänka på ett racingspel som man kunde spela i arkadhallar för om åren. Maskinen heter dynojet, och är en maskin som används för att mäta effekten MC:n, på så sätt kan de optimera MC:n. MC:n sätts fast i en bromsbänk, detta förstås för att man inte ska kunna köra iväg med MC:n. Bromsbänken är utrustad med en datorskärm, som visar MC:ns hastighet hela tiden. Dynojet, bromsbänk och datorskärmen fick mig att tänka på racingspel som Daytona USA och Manx TT, två av många arkad-racingspel där man satt antingen i en stol, eller som i Manx TT på en MC när man spelade. Skärmen framför en var stor, och hade man riktigt tur fanns det flerspelarläge, så att en själv och polaren kunde spela samtidigt. Det fick mig också att minnas ett av mina favoritspel på N64, Destruction Derby, där man raceade mot massa andra datorstyrda bilar. Målet i spelet var att krascha in i dessa bilar så hårt som möjligt, tills ens egna bil var den enda som var körbar (inte exploderad). Jag ska faktiskt leta upp Destruction Derby, jag tror att mina föräldrar har det någonstans i sin källare, ska ringa dem genast!

Kommentera